Når I har sagt ja til en plads i vuggestuen, bliver I kontaktet af barnets kommende stue. I aftaler derefter indkøring et opstartsmøde. Har I ikke allerede besøgt Kastanie Allé Vuggestue, så ring nu og lav aftale om at besøge stuen og få en rundvisning.
Vi kan desværre ikke tilbyde at modtage nye børn til indkøring i perioden uge 26-30 af hensyn til personalets ferieafholdelse og feriepasningen i uge 28-29-30.
Indkøring
Når jeres barn starter i vuggestue, er det vigtigt, at I giver jer god tid til en tryg opstart, som typisk strækker sig over 1-2 uger. De fleste børn skal bruge tid til at vænne sig til det miljøskifte, det er at begynde i vuggestue. Vi har udvalgt en voksen, der vil være jeres primære kontaktperson i starten, men vi prioriterer samtidig, at jeres barn bliver tryg ved alle tre voksne på stuen.
Første dag kommer du og dit barn på besøg i op til 1 time (oftest i tidsrummet 9.30-10.30) Det er meget individuelt, hvor lang tid indkøringen tager, men udgangspunktet er, at I er her sammen med jeres barn de første par dage. Derefter skal barnet gradvis og nænsomt vænne sig til at være i vuggestue alene.
Når jeres barn starter i vuggestue, kan det være noget af en omvæltning for barnet og oftest ses der en reaktion på de nye udfordringer og omgivelser. Det er ikke unormalt, at barnet kan være på vrangen derhjemme eller bliver mere mor/far-syg. Ligeledes er der mange, der fx ændrer sovevaner og spisevaner. Nogle børn reagerer med det sammen, andre børn efter 3 uger eller 3 måneder og nogle børn reagerer slet ikke. Vores erfaring er, at det stille og roligt bliver rettet op i takt med, at barnet bliver mere og mere trygt.
For jer forældre kan det også være følelsesmæssigt hårdt at starte sit barn op i vuggestue. Pludselig skal man adskilles fra det man har allermest kært og jeres barn græder måske, når I går – den følelsesmæssige adskillelse fra mor/far er uundgåelig, men det er vigtigt, at du som forælder er tydelig i dine signaler til barnet som fx at gå, når du siger, du skal gå. Det gør det lettere for barnet at acceptere et farvel. Det er vigtigt, at starten bliver så god som muligt for alle, så tal med os om jeres bekymringer eller undren, og vi kan fortælle om vores erfaringer med, hvad der virker og hvad det er, vi forsøger.
Inden dit barn starter, skal I udfylde et stamkort med kontaktoplysninger og samtykke til billeder m.m. Det er vigtigt, at I udfylder hele stamkortet og holder det ajour, da det er vores kontaktoplysninger på jer, hvis vi skal have fat I jer.
Stamkortet udfyldes på aula.dk og det er også her, du kan følge med i dit barns hverdag.
Aula
Aula en kommunikationsplatform for pædagogiske medarbejdere og forældre. Kommunikationen i Aula supplerer de fysiske møder og samtaler, hvor medarbejdere videndeler med kollegaer og forældre. Aula sikrer, at vi behandler informationer om børnene sikkert og er stedet, hvor vi deler dokumenter og informationer med personfølsomme oplysninger.
Det er vigtigt at I holder jer orienteret på Aula – det er her alle beskeder, opslag og dagbøger findes. Det er også på Aula, at det skal registres, når børn har fri eller er syge. Beskeder til personalet gives med fordel på Aula på stuens fællespostkasse.
Stamkort i Aula skal være udfyldt med forældres telefonnummer, inden barnet kan være uden forældre i institutionen
Se desuden kommunikationsprincipper for Aula her.
Få adgang til Aula
For at få adgang til Aula, skal du fremsøge Aula på en internetbrowser og vælge login – første gang du logger på, skal du bruge MitID. Du har først adgang til Aula fra barnets startdato.
Kun forældre med forældremyndighed har adgang til Aula – hvis der er andre, fx plejeforældre eller andre der har behov for at få adgang, så skal man kontakte Pladsanvisningen – institutionen kan ikke give adgang.